Strokovna ekskurzija – izlet PREDPRAZNIČNO SARAJEVO 16-17.12.2023

 PROGRAM:

1.dan:

Odhod iz avtobusne postaje v Zrečah ob 03.15 uri, iz avtobusne postaje v Slov. Konjicah ob 03.30 in ob cca 03.40 še iz avtobusne postaje v Ločah. Vožnja na Hrvaško proti Gradiški, kjer bomo prestopili mejo v BIH. Nadaljujemo proti Doboju in po slikoviti dolini reke Bosne skozi Vranduško klisuro mimo Zenice. Dopoldanski prihod v Sarajevo.  Med panoramskim avtobusnim ogledom mesta bomo videli zgradbe dvojčkov Momo in Uzeir, Skenderije, parlamenta … Sprehodili se bomo čez znameniti Principov most, drvenik, »inat kuće«. Ustavili se bomo pri sloviti Vječnici, ki so jo gradili v času Avstro-Ogrske prisotnosti v mestu, ki jo je arhitekt Ćiril Iveković predelal v neomavrski stil po vzoru na arhitekturo Mameluka v Kairu … Sprehod po znameniti ulici »Ferhadija« mimo katedrale, pravoslavne cerkve »begove džamije«. Nekaj prostega časa in sprehod po Baščaršiji. Prosto za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic, čevadžinic, burekdžinic… Večerna namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Sledi obisk muzeja »vojni tunel«. Nato vzpon z dvigalom na stolp Avaz – najvišjo stavbo v Sarajevu. Čas za praznične nakupe, nakup daril ter okrepčilo v številnih lokalih na Baščaršiji in v mestnem jedu. Slovo od Sarajeva in povratek domov na relaciji Zenica, Doboj in Slavonski brod, Zagreb. Kasnejše kosilo v restavraciji ob poti (ali pred odhodom iz Sarajeva). Povratek v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA:    148 EUR/min. 45 oseb/avtobus,

                 157 EUR/min. 40 oseb/avtobus,

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, 1 x polpenzion v hotelu Terme Ilidža**** v 1/2 TWC sobah, vse ogled po programu, kosilo drugega dne, lokalno vodenje (kjer je obvezno), vodenje in organizacijo. Vključeni vstopnini: za vzpon z dvigalom na stolp Avaz in za muzej vojni tunel.

Možno doplačilo: za 1/1 sobo =22 EUR na osebo (ob prijavi).

PRIJAVE sprejema Marta Plajh (041/505 245), s plačilom 157,00€ za predvidenih 40 udeležencev (če bo udeležencev več, se bo razlika vrnila na avtobusu), do 15.11.2023 oz. do zasedbe avtobusa.