4.TRADICIONALNI VANČEV MEMORIAL

Spomin na Vanča še živi…

V soboto 11. junija 2022 smo se člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Slovenske Konjice zbrali v gostišču v Konjiški vasi, da obeležimo spomin na, pred leti, preminulega Ivana Pavliča – Vanča. Sto trideset glavo množico je nagovoril predsednik Benjamin Macuh in nam zaželel lepo tovariško popoldne. Vabilu sta se odzvala tudi predsednik PVD SEVER Marjan Artič in predsednik OZSČ Dravinjske doline Vojko Korošec. Veterani smo pojedli dobro kosilo, popili kozarček in se udeležili družabnih iger v pikadu in balinanju. Najboljšo roko in oko v pikadu so imeli Andrej Matavž, Peter Strmšek in Veronika Sagadin. Za potek igre v pikadu je skrbel Branko Zagomilšek, za potek igre v balinanju pa Konrad Hohler. Najboljši pari v balinanju so bili Ana Vodnik in Jadranka Ravnikar, Zdenka in Leopold Korošec ter Veronika in Franc Sagadin. V natančnosti so prevladovale ženske, kar je čudno, glede na to da smo moški služili vojsko. Verjetno smo že malo pozabili ali pa so se nam merilne naprave pokvarile. Najboljši so prejeli praktične nagrade, katerih so pa bili bolj veseli moški. Zbrane je nagovoril tudi Danijel Oplotnik z zgodbo o svoji vojaški karieri. Vse od šolskih let, preko služenja vojaškega roka, služenja v teritorialni obrambi, udeležbi v vojni za Slovenijo in pa o druženju s soborci veterani. To naj bi postala praksa na takšnih srečanjih, saj ima vsak veteran svojo zgodbo, ki bi ji z zanimanjem prisluhnili tudi drugi. (J.G.)

Predsedstvo OZVVS Slov. Konjice organizira za ČLANE, NJIHOVE PARTNERJE in ostale vabljene 4. Tradicionalni »VANČEV MEMORIAL«,

v SOBOTO 11.06.2022 ob 14.00 uri v KONJIŠKI VASI v gostišču AZIS (bivši lovski dom) z naslednjo vsebino:

  1. Pogostitev

Kulinarični del je brezplačen, za kar prejmete na licu prizorišča eden blok za hrano in poseben  blok za pijačo ZASE v primeru udeležbe vašega partnerja  prejmete  za  njega enako število blokov.

  • Prvi blok (aperitiv, kosilo: pasulj in golaž, )
  • Drugi blok ( ½ l vina ali kisle vode ali 1 pivo ali  1sok)
  • Športno rekreacijski del (igre v pikadu, vlečenje vrvi ipd.)

Vljudno vabljeni VSI člani in njihovi partnerji OZVVS Slov. Konjice.

Članarino za leto 2022 v vrednosti 15,00 eur bo možno poravnati na srečanju.

Zaradi pravega vzdušja in pripadnosti organizaciji OZVVS ste vabljeni, da pridete oblečeni  v MAJICAH in KAPAH  OZVVS.

Prireditev se bo odvijala v vsakem vremenu in bo organizirana primerno vremenskim pogojem (piknik varianta)

Zaradi lažje organizacije srečanja svojo prijavo sporočite sekretarki Marti GSM 041 505 245 ali predsedniku Benjaminu GSM 041 736 855 najkasneje do torka 7.06.2022.

                                                          PREDSEDNIK OZVVS SLOV. KONJICE

                                                                        Benjamin MACUH l.r.

Vabljeni :

-župani občin SLOV. KONJICE, VITANJE,  ZREČE

-PO ZŠP G. Božidar Sevšek

-PVD SEVER g. Artič Marjan

-OZSČ Dravinjske doline g. Korošec Vojko

-OZB za vrednote NOB Slov. Konjice ga. Obrul Slavica